Årets største konference for digital annoncering sætter i år fokus på retail, video som annonceplatform og AI

Den 29. august slår IAB Danmark dørene op for Digital Advertising i København. Den årlige flagshipkonference om digital annoncering og markedstendenser sætter med et stærkt line-up af talere fra ind- og udland skarpt fokus på især retail media, video som populær platform og AI in advertising. 

På den anden side af sommerferien lægges sidste hånd på det endelige program for Digital Advertising 2024-konferencen, som hvert år samler Nordens medie- og adtech-branche til en hel dag spækket med nyeste viden, best case-studier og debatter indenfor digital annoncering.  

Nu løfter IAB Danmark sløret for keynote speakers og årets hovedtemaer, der danner rammen for heldagskonferencen. Der vil blandt andet blive stillet skarpt på retail media og på video som populært annonceformat under overskriften Video is hot – supply is not. 

Vicedirektør for Danske Medier/IAB Danmark Marianne Bugge Zederkof ser frem til konferencen og er stolt over det internationale line-up af talere, som har takket ja til at komme og gøre deltagerne klogere på de vigtigste markedstendenser. 

Jeg glæder mig over, at IAB Danmark atter er vært for denne årlige get-together, hvor internationale tendenser, ny research og stærke cases præsenteres. Igen i år sætter vi baren højt med et bredt og ambitiøst program. Markedet for digital annoncering er i rivende udvikling, ikke mindst på grund af kunstig intelligens, som også bliver et helt centralt tema. Deltagerne får masser indsigt i de nyeste globale trends præsenteret af de mest kompetente folk i branchen. Derudover er det en unik mulighed for at stifte nye bekendtskaber gennem netværk og ikke mindst den traditionsrige konferencemiddag, som runder dagen af med maner

Hvordan AI former reklamebranchen

AI fortsætter med at transformere reklameindustrien med avancerede målretnings-, personaliserings- og automatiseringsmuligheder. Efterhånden, som verden bliver mere digitaliseret, vil brugen af AI-teknologi i annoncering kun vokse, hvilket giver marketingansatte mulighed for at gøre mere med mindre.  

Dette tema vil blive foldet ud af blandt andet Mascha Driessen, Microsoft Advertising, der vil fortælle, hvordan man bruger AI klogt for at vækste. 

Video som annonceplatform

Annoncører ser i stigende grad video som den primære drivkraft for at levere deres brandbudskaber på tværs af et fragmenteret medielandskab. Video er hot, men udbuddet er ikke – der er en voksende efterspørgsel efter “noget nyt” på markedet, og streamingudbydere, udgivere, tv-stationer og platforme søger alle at udfylde hullet i markedet.  

I denne session vil fokus være på medieplatformenes tilgang, og der vil være debatter om, hvem der vil vinde eller tabe formatkampen i 2025. Her kan man møde blandt andre: 

Et tredje tema vil handle om vækstrejsen i markedet for retail media, som blandt andre Josefine Vännman, General Manager for Amazon Ads Nordics vil fortælle meget mere om.  

Inden, der tages hul på de mange temaer, vil cheføkonom hos IAB Europe Daniel Knapp åbne konferencen under overskriften Where is the Future Advertising Growth Coming from?  

Årets værter bliver Joanna Burton, adtech advisor og Rikard Bildsten, VP Global Evangalism Team, Microsoft 

Digital Advertising finder i år sted torsdag den 29. august i Pressen, JP/Politikens Hus i København. 

Du kan læse mere om Digital Advertising og tilmelde dig både konference og netværksmiddag til en favorabel Early Bird-pris herEarly Bird-priserne gælder til og med fredag den 5. juli. 

Kontakt:

Josefine Anker 
Presse- og kommunikationskonsulent 
joa@danskemedier.dk