IAB Europe og IAB Tech Lab samarbejder om Transparency & Consent Framework

IAB Europe og IAB Tech Lab (US) har indgået et samarbejde, der vil sikre den fortsatte udvikling af open source tekniske løsninger og standarder for at hjælpe reklamebranchen og udgivere med at overholde EU’s lov om beskyttelse af personlige oplysninger og databeskyttelse.

Samarbejdet vil fokusere på de tekniske aspekter omkring IABs ​​Transparency & Consent Framework, hvor IAB Europe vil varetage den juridiske ansvar mens Tech Lab håndterer den tekniske del for at udnytte de respektive styrker i de to brancheforeninger. Frameworket er et system til at udveksle information om hvilke samtykker brugerne har afgivet til hvilke aktører og hvilke formål.

Samarbejdet er baseret på omfattende arbejde i de seneste 12 måneder af IAB Europe GDPR Implementation Group, som består af repræsentanter for et tværsnit af annoncører, forlag og reklameteknologiselskaber herunder. Sidstnævnte omfatter bl.a. Adform, MediaMath, AppNexus, Sizmek, Ed, Conversant og Quantcast.

IAB bakker op om værdien af fri adgang til nyheder, information og services til forbrugerne som den digital reklamebranche bidrager til. Vi håber den open source vil gøre det nemt for udgivere, annoncører og teknologivirksomheder at implementere standardiserede løsninger til gavn for både forbrugere og virksomheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *