Statusopdatering: 11. januar

Lige en hurtig statusopdatering: Vi er ved at sammensætte arbejdsgrupper om: GDPR-retningslinjer, kvalitetscertificering ift inventory / brad safety / premium content, uddannelsesprogram til digital marketing – og så kigger vi på blockchain-muligheder i programmatic… Stay tuned for more – eller kontakt allan@iabdanmark.dk

JP/Politikens Hus samler digitalt annoncesalg i en enhed

JP/Politikens Hus samler det digitale bureausalg i en salgsenhed på tværs af koncernen, oplyser JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Den nye enhed favner alle digitale kanaler fra traditionelt IO-salg til programmatisk salg og yder samtidig teknisk og programmatisk sparring til kunderne.

-Vores førende digitale position kombineret med intensivt fokus på at levere kvalitets inventory og brandsafe annoncemiljøer, gør koncernens samlede digitale platforme til et stærkt og trygt nationalt alternativ til Google og Facebook. Med vores nye organisering får vi endnu bedre muligheder for at indfri det store potentiale, der ligger her, siger Dorthe Bjerregaard-Knudsen, COO i JP/Politikens Hus.

Leder af afdelingen bliver Signe Skarequist, som hidtil har haft ansvaret for koncernens programmatiske salg. Hendes titel bliver Director of Digital Sales & Ad Tech i JP/Politikens Hus.

Parallelt med etableringen af den nye salgsenhed, samler Ekstra Bladet og Jyllands-Posten deres printsalg til mediebureauerne samt deres fælles salg til direkte annoncører i et fokuseret salgscenter under Jyllands-Posten.

IAB Koordinationsudvalg

Der er nu nedsat et Koordinationsudvalg for IAB Danmark i første omgang bestående af repræsentanter fra AppNexus, AudienceProject, Danske Medier, GroupM, JP/Politikens Hus og OmnicomMediaGroup. Udvalget har til opgave at prioritere hvilke emner relateret til digital annoncering, som foreningen skal fokusere på, herunder hvilke task forces der skal nedsættes, deres kommissorier og bemanding. Gruppen har afholdt deres første møde, og der er lagt op til et ambitiøst 2018. Nærmere info følger i starten af det nye år og lægges løbende her på sitet.

IAB Consent Mechanism

I samarbejde med over 30 medie-, data- og annoncevirksomheder har IAB Europe udviklet en ny standard for indhentning og håndtering af samtykke i overensstemmelse med den kommende databeskyttelsesforordning (GDPR). Der er tale om et open source system, hvor alle aktører og relaterede oplysninger om fx formål med databehandlingen registreres i én central database, mens samtykker løbende kan indhentes, distribueres og tilbagekaldes sammen med annoncekald i en transparent form, der kan dokumenteres over for tilsynsmyndigheder og brugere. Systemet bliver lanceret tidligt i 2018. Hold dig orienteret via: http://advertisingconsent.eu/ og se mere på disse slides.